Follow us

«Σπαγκέτι» από κρόκο αυγού aglio-olio-peperoncino (Carlo Cracco)

«Σπαγκέτι» από κρόκο αυγού aglio-olio-peperoncino (Carlo Cracco)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Σπαγκέτι

1 κιλό χοντρό αλάτι καπνιστό

250 γρ. ζάχαρη

12 κρόκοι αυγών


Καπνιστό σκόρδο

1 ½ κεφάλι σκόρδο

2 lt γάλα

Αλάτι


Peperoncino

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

2 φύλλα μαϊντανού, τηγανητά

Παρασκευή

Ανακατεύουμε καλά το αλάτι με τη ζάχαρη, σκεπάζουμε με το μείγμα τους κρόκους και τους αφήνουμε να μαριναριστούν για 4-5 ώρες (αφυδατώνονται και στερεοποιούνται).

Κατόπιν, τους ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό.

Βάζουμε τους κρόκους ανάμεσα σε δυο λαδόχαρτα και χρησιμοποιώντας έναν πλάστη ζαχαροπλαστικής πιέζουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα ενιαίο λεπτό φύλλο.

Περνάμε κατόπιν το φύλλο από τη μηχανή του σπαγκέτι και την κόβουμε.



Βράζουμε το σκόρδο στο γάλα μέχρι να εξατμιστεί το μισό.

Το περνάμε από σουρωτήρι και το φυλάμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι, προσθέτουμε τα «σπαγκέτι» του αυγού και λίγο peperoncino.

Τα σοτάρουμε για 1-2 λεπτά και τα σερβίρουμε σε πιάτο που στον πάτο του έχουμε στρώσει κρέμα σκόρδου.

Στολίζουμε με το μαϊντανό και μερικές σταγόνες ελαιόλαδου.

Ιδού μια avant-garde σπεσιαλιτέ που τετραγωνίζει το… αυγό, υλικό-φετίχ του Cracco, μετατρέποντας τον κρόκο του σε εκτυφλωτικής διαφάνειας «σπαγκέτι»· ένα πιάτο με μοναδικό χιούμορ και φανταστική γεύση, που θα το περιγράφαμε σαν fusion carbonara με aglio-olio-peperoncino.

H εξπρεσιονιστική δύναμη ενός κοκτέιλ με ουίσκι Τhe Macallan, βερμούτ και κίτρινο Chartreuse συνδυάζεται κοντράροντας και συνυπάρχοντας με τη γευστική ένταση του πιάτου.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.