banner
banner

Σπαγγέτι primavera

Συνταγή

Σπαγγέτι primavera
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
150 γρ. αρακάς
2 μέτρια πράσα (το άσπρο μέρος) σε λεπτά φετάκια
2 φούχτες τρυφερό σπανάκι
200 γρ. μπουκετάκια μπρόκολο
1 φρέσκο κολοκυθάκι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 φλ. κρέμα γάλακτος
¾ φλ. παρμεζάνα τριμμένη
⅓  φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε το μπρόκολο σε καλά αλατισμένο νερό για 3-4 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τον αρακά σε καλά αλατισμένα νερό για 3-4 λεπτά, τον στραγγίζουμε και τον αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και πλένουμε το σπανάκι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Πλένουμε το κολοκυθάκι και το κόβουμε σε μακρόστενα μπαστουνάκια. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, το σκόρδο και το κολοκυθάκι  για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τον αρακά και το μπρόκολο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με ¾ φλ. από το νερό όπου έβρασαν. Σε μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με την παρμεζάνα -δεν αφήνουμε να πάρουν βράση. Ρίχνουμε τα λαχανικά στα σπαγγέτι και προσθέτουμε το μείγμα κρέμα γάλακτος-παρμεζάνα. Ανακατεύουμε με την πιρούνα για τα ζυμαρικά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πρόσθετη παρμεζάνα τριμμένη και ξύσμα λεμονιού αν θέλουμε.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος