banner
banner
banner

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με ντοματάκια, σκόρδο, μυζήθρα και δεντρολίβανο

Συνταγή

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με ντοματάκια, σκόρδο, μυζήθρα και δεντρολίβανο
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
250 γρ. ντοματάκια βελανίδια
250 γρ. μυζήθρα φρέσκια ανάλατη
6 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τα ντοματάκια στα δύο κατά μήκος και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Χωρίζουμε τη μυζήθρα με το πιρούνι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε πολύ χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Βάζουμε τα σπαγγέτι να βράζουν και προσθέτουμε στο τηγάνι με το σκόρδο τα ντοματάκια και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε, ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν λίγο. Σουρώνουμε γρήγορα τα σπαγγέτι, τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τα περιχύνουμε με το καυτό περιεχόμενο του τηγανιού (ελαιόλαδο, ντοματάκια, σκόρδο). Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος