banner
banner
banner

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με καρύδια, σκόρδο και δεντρολίβανο

Συνταγή

Σπαγγέτι ολικής αλέσεως με καρύδια, σκόρδο και δεντρολίβανο
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
150 γρ. καρυδόψυχα 
2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (150 γρ. περίπου)
7 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και 1 σκελίδα σκορδο ολόκληρη, ακαθάριστη
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. φύλλα από φρέσκο δεντρολίβανο
1 φλ. τυρί παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο
Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Περνάμε την καρυδόψιχα από τη μουλινέτα πατώντας δυο φορές το κουμπί -δεν πρέπει να γίνει σκόνη. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί, το φρυγανίζουμε ελαφρά και το περνάμε από τη μουλινέτα με τον ίδιο τρόπο που δουλέψαμε την καρυδόψιχα. Καθαρίζουμε τις 6 σκελίδες σκόρδο και τις ψιλοκόβουμε. Αφήνουμε τη μια σκελίδα σκόρδο ολόκληρη και ακαθάριστη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, βάζουμε μέσα την ολόκληρη ακαθάριστη σκελίδα σκόρδο και την σοτάρουμε. Μόλις πάρει σκούρο χρώμα και αρωματισθεί το λάδι, την πετάμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε τις άλλες 6 σκελίδες σκόρδο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Εν τω μεταξύ, βράζουμε και στραγγίζουμε τα σπαγγέτι και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα. Σβήνουμε την εστία επάνω στην οποία έχουμε το τηγάνι με τα σκόρδα, προσθέτουμε την καρυδόψιχα, το ψωμί και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε πολύ καλά (σηκώνει αλάτι αυτή η σάλτσα), ανακατεύουμε γερά και περιχύνουμε με το καυτό περιεχόμενο του τηγανιού τα σπαγγέτι. Σερβίρουμε αμέσως, με μπόλικο τυρί και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος