banner
banner
banner

Σπαγγέτι με σάλτσα τυριού και αβγοτάραχο

Συνταγή

Σπαγγέτι με σάλτσα τυριού και αβγοτάραχο
Υλικά

1 πακέτο σπαγγέτι
200 γρ. τρίμμα αβγοτάραχου (ή αβγοτάραχο που θα τρίψουμε στον ψιλό τρίφτη)
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
250 γρ. τελεμές λιωμένος με πιρούνι  (ή άλλο τυρί τύπου φέτας)
125 γρ. γραβιέρα πικάντικη τριμμένη στον τρίφτη
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. κορνφλάουρ
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Για γαρνιτούρα:  σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένα, (αν θέλουμε) λεπτούτσικες φετούλες αβγοτάραχο

banner
Εκτέλεση

Τρίβουμε το κρεμμύδι στη μουλινέτα και το βάζουμε στην κατσαρόλα που θα φτιάξουμε τη σάλτσα με ¾ φλ. νερό. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να σωθεί το νερό. Σε ξεχωριστό μπολ, ενώνουμε τα τυριά και την κρέμα γάλακτος χτυπώντας καλά με το μίξερ χειρός. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά, μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή (αν έχει πήξει πολύ, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό). Ρίχνουμε και το τρίμμα αβγοτάραχου και ανακατεύουμε πάλι. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente (να κρατάνε) και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο ή το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι και αν θέλουμε, με τις φετούλες του αβγοτάραχου. Καρυκεύουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος