banner
banner
banner

Σπαγγέτι με σάλτσα ταραμά

Συνταγή

Σπαγγέτι με σάλτσα ταραμά
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. ταραμά λευκό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400 γρ. ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
⅔ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 πρέζα κανέλα τριμμένη
1 ξυλάκι κανέλα
½ φλ. λευκό ξηρό κρασί
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος
Για τη γαρνιτούρα: το πράσινο τμήμα από ένα μεγάλο φρέσκο κρεμμυδάκι
Αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γαρνιτούρα: κόβουμε τα φύλλα από το κρεμμυδάκι σε πολύ λεπτές λωρίδες και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο για 30 δευτερόλεπτα. Τις βγάζουμε αμέσως στραγγιστά σε απορροφητικό χαρτί και αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο νερό και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε τον ταραμά και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε το κρασί και μόλις εξατμισθεί ρίχνουμε την ντομάτα, τη σκόνη και το ξυλάκι κανέλας και πιπέρι.  Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να γίνει η ντομάτα και να πήξει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα σπαγγέτι και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Σερβίρουμε επάνω στα σπαγγέτι τη σάλτσα και γαρνίρουμε με τον μαϊντανό.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος