Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό (ταλιατέλες, λινγκουίνι, κλπ)Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
½ φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
1 φλ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα + ½ φλ. επιπλέον για γαρνιτούρα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 2-3 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 ½ φλ.
από το νερό που έβρασαν.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το σκόρδο στην εστία, προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών και την παρμεζάνα.
Ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό του λεμονιού και και το 1 φλ.
φύλλα βασιλικού και δοκιμάζουμε το αλάτι.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι στα πιάτα ρίχνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το ½ φλ.
βασιλικό, την επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Α.Τ.Updated: 19/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 22/03/18