banner
banner
banner

Σπαγγέτι με σάλτσα παρμεζάνας, λεμόνι και σκόρδο

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Υλικά
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό (ταλιατέλες, λινγκουίνι, κλπ)
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
½  φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα
1 φλ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα + ½ φλ. επιπλέον για γαρνιτούρα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 2-3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 ½  φλ. από το νερό που έβρασαν. Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το σκόρδο στην εστία, προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών και την παρμεζάνα. Ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό του λεμονιού και και το 1 φλ. φύλλα βασιλικού και δοκιμάζουμε το αλάτι. Σερβίρουμε τα σπαγγέτι στα πιάτα ρίχνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το ½ φλ. βασιλικό, την επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.

Updated: 19/10/21
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 22/03/18



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος