Follow us

Σπαγγέτι με σάλτσα παρμεζάνας, λεμόνι και σκόρδο

Σπαγγέτι με σάλτσα παρμεζάνας, λεμόνι και σκόρδο

Υλικά

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό (ταλιατέλες, λινγκουίνι, κλπ)

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες

½  φλ. εξ. παρθένο ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα + επιπλέον παρμεζάνα τριμμένη για πασπάλισμα

1 φλ. φύλλα από φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένα + ½ φλ. επιπλέον για γαρνιτούρα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά.

Σοτάρουμε το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσει, γύρω στα 2-3 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και κρατάμε 1 ½ φλ.

από το νερό που έβρασαν.

Ξαναβάζουμε το τηγάνι με το σκόρδο στην εστία, προσθέτουμε το νερό που έχουμε κρατήσει από το βράσιμο των ζυμαρικών και την παρμεζάνα.

Ανεβάζουμε τη φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν τα υλικά και να πήξει ελαφρά η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το ξύσμα, τον χυμό του λεμονιού και και το 1 φλ.

φύλλα βασιλικού και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Σερβίρουμε τα σπαγγέτι στα πιάτα ρίχνουμε τη σάλτσα, γαρνίρουμε με το ½ φλ.

βασιλικό, την επιπλέον παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.Updated: 19/10/21Ημ/νια α' δημοσίευσης: 22/03/18

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.