banner
banner
banner

Σπαγγέτι με ψίχουλα ψωμιού, κουκουνάρι και σκόρδο

Συνταγή

Σπαγγέτι με ψίχουλα ψωμιού, κουκουνάρι και σκόρδο
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ολικής αλέσεως
300 γρ. φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
¾ φλ. ελαιόλαδο
¾ φλ. κουκουνάρι
4 κ.σ. μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
1 καυτερή πιπερίτσα σε φετούλες χωρίς τους σπόρους και τις μεμβράνες
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε αντικολλητικό τηγάνι, καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε στην άκρη. Αφαιρούμε την κόρα από το ψωμί και το τρίβουμε στη χοντρή μεριά του τρίφτη. Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι 3 -4 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ψωμί μαζί με το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρουν τα ψίχουλα χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βαθουλή πιατέλα, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τα κουκουνάρια και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente, τα σουρώνουμε και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με την καυτερή πιπεριά. Καίμε σε κατσαρολάκι 6 -7 κ.σ. ελαιόλαδο μέχρι να καπνίσει και περιχύνουμε τα σπαγγέτι. Ανακατεύουμε γρήγορα από κάτω προς τα πάνω με ξύλινη πιρούνα να πάει παντού το ελαιόλαδο, βγάζουμε σε βαθιά πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω το μείγμα  κουκουνάρι -ψίχουλα ψωμιού και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος