banner
banner
banner

Σπαγγέτι με παραδοσιακή σάλτσα μπολονέζ (bolognese)

Συνταγή

Σπαγγέτι με παραδοσιακή σάλτσα μπολονέζ (bolognese)
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι
800 γρ. οσομπούκο ή μοσχαρίσια ουρά σε φέτες
200 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
1 μέτριο καρότο πολύ ψιλοκομμένο
3 κλωνάρια σέλερι ή σέλινο ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
500 γρ. ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες
300 ml χυμός ντομάτας συμπυκνωμένος
1 φλ. λευκό ξηρό ή κόκκινο κρασί
1 πρέζα ξερό θυμάρι
½ φλ. ελαιόλαδο
200 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλ. τριμμένη φρυγανιά
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τριμμένο τυρί (πεκορίνο ή παρμεζάνα) ια το σερβίρισμα

banner
Εκτέλεση

Σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το οσομπούκο ή την ουρά, γυρίζοντας τα κομμάτια με λαβίδα να ροδίσουν και από τις δύο μεριές. Σβήνουμε με το κρασί και ξύνουμε τον πάτο με ξύλινη σπάτουλα να καθαρίσει καλά. Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το μπέικον,το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και το σέλερι ή το σέλινο και το θυμάρι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Ρίχνουμε καυτό νερό να σκεπάζει το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και μαγειρεύουμε 1 ώρα και 15 λεπτά. Ρίχνουμε την ντομάτα και τον χυμό της ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε. Συνεχίζουμε να σιγομαγειρεύουμε για άλλη 1 ώρα. Το κρέας πρέπει να έχει ξεκολλήσει από τα κόκκαλα και να διαλύεται. Πετάμε τα κόκκαλα και χωρίζουμε το κρέας με το πιρούνι μέσα στη σάλτσα του. Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και σερβίρουμε με το κρέας, τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος