banner
banner
banner

Σπαγγέτι με μύδια, ελαιόλαδο και σκόρδο

κεν κεν Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021

Υλικά
Υλικά

500 γρ. μύδια (καθαρισμένη ψύχα)
500 γρ. σπαγγέτι
1 φλ. τσ. ελαιόλαδο
1 φλ. τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
5 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι (άφθονο)

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε τα μύδια σε σουρωτήρι να στραγγίξουν πολύ καλά (κρατάμε 2 κ.σ. από το ζουμί τους). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλατιά, χαμηλή κατσαρόλα και σωτάρουμε ελαφρά την καυτερή πιπεριά και το σκόρδο, μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνουμε τα μύδια και το ζουμί τους, ανεβάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό. Βράζουμε τα σπαγγέτι, μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.

Ημ/νια α' δημοσίευσης: 16/07/15
Updated: 13/07/21



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος