banner
banner
banner

Σπαγγέτι με λευκές μελιτζάνες, ντομάτα, σκόρδο και δεντρολίβανο

Συνταγή

Σπαγγέτι με λευκές μελιτζάνες, ντομάτα, σκόρδο και δεντρολίβανο
Υλικά

2 μέτριες λευκές μελιτζάνες 
6 σκελίδες σκόρδο
1 φλ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα
½ φλ. ελαιόλαδο
3 κλ. φρέσκο δεντρολίβανο (μήκους 10 εκ. το καθένα)
1 κ.σ. φρεσκοτριμμένο κόλιανδρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους 1 εκ.. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο μαζί με τον κόλιανδρο σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσει, αλλά να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο και να πάρουν ξανθό χρώμα, γύρω στα 7 λεπτά. Ρίχνουμε στο τηγάνι την ντομάτα και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε και ανεβάζουμε την ένταση της φωτιάς. Μαγειρεύουμε 10 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα. Αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Βγάζουμε από τη σάλτσα τα κλωνάρια του δεντρολίβανου (τα φύλλα έχουν σκορπιστεί στη σάλτσα) και περιχύνουμε τα σπαγγέτι. Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος