Υλικά
Υλικά
250 γρ βρασμένα al dente σπαγγέτι ή άλλα λεπτά ζυμαρικά
5 κ. σ. σησαμέλαιο ή κάποιο ουδέτερο σε γεύση ελαιόλαδο
2 κ. κ. ελαφριά σόγια (light soy sauce)
1 ματσάκι πράσινα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους κομμένα (διαγωνίως) σε λεπτά κομμάτια
1 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ, πολύ ψιλά τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 μεγαλούτσικο ψημένο στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε πολύ λεπτές φετούλες
Για το γαρνίρισμα
3 κ. σ. σουσάμι καβουρντισμένο σε αντικολλητικό τηγάνι
1 κ. κ. μαυροκούκι (προαιρετικό)
1-2 κ. σ. σχοινόπρασο, ψαλιδισμένο ή κάποιο άλλο μυριστικό της αρεσκείας μας
Παρασκευή
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο και φαρδύ τηγάνι το σησαμέλαιο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο, για 2-3 λεπτά.
Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το τζίντζερ και τη σόγια, τα «σβήνουμε» και τα αφήνουμε να μισοβράσουν σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και το κοτόπουλο για να πάρουν λίγο από το άρωμα της σάλτσας των κρεμμυδιών και τα πασπαλίζουμε με το καβουρδισμένο σουσάμι και το σχοινόπρασο.
Σημ. Αν θέλουμε μπορούμε να σερβίρουμε αυτά τα ζυμαρικά ζεστά ή χλιαρά.
Θ.Τ.