Υλικά
250 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
600 γρ. φρέσκες ντομάτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½ κ.γ. μπούκοβο
⅓ φύλλα βασιλικού
2 κ.σ. μαϊντανός
¾ φλ. παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε, πλένουμε και βγάζουμε το κόκκαλο από τον γαύρο και χωρίζουμε τα ψαράκια στη μέση.
Τους βάζουμε σε σουρωτήρι και τους αλατίζουμε.
Πλένουμε τις ντομάτες και τις περνάμε από τη χοντρή μεριά του τρίφτη.
Πλένουμε και στεγνώνουμε τον βασιλικό.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το μπούκοβο και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά μέχρι να χυλώσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τον βασιλικό και τον γαύρο.
Κλείνουμε τη φωτιά, κουνάμε κυκλικά το τηγάνι, αφήνουμε για 5 λεπτά επάνω στην εστία, αποσύρουμε το τηγάνι και αφήνουμε την άκρη.
Βράζουμε τα σπαγγέτι al dente και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα, γαρνίροντας με λίγο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
A.T.