Υλικά
υλικά για 2 άτομα
400 γρ. σπαγγέτι
12 μεσαίες γαρίδες (ή ανάλογες μικρότερες) κατά προτίμηση φρέσκες
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
7-8 κλωστούλες σαφράν
1 λάιμ, το χυμό και το ξύσμα
αλάτι πιπέρι
παρασκευή
Πλένετε τις γαρίδες και τις καθαρίζετε ωμές, κρατώντας τα κεφάλια τους.
Βράζετε νερό για τα σπαγγέτι βάζοντας μέσα τα κεφάλια από τις γαρίδες και το ανάλογο αλάτι.
Κατόπιν το σουρώνετε πετώντας τα κεφάλια και το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και μόλις αρχίσει να μυρίζει βάζετε τις γαρίδες.
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και βάζετε μέσα το σαφράν.
Τις αφήνετε να ροδίσουν σε δυνατή φωτιά 1' από κάθε πλευρά, ρίχνοντας αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα του λάιμ και αφήνετε να σιγοβράσουν 4'.
Ρίχνετε τον χυμό λάιμ και κρατάτε τη σάλτσα ζεστή μέχρι να βράσει το σπαγγέτι.
Στραγγίζετε το σπαγγέτι και το ρίχνετε στο σκεύος με τις γαρίδες.
Αφήνετε να μείνει 2'-3'.
Σερβίρετε στα πιάτα μοιράζοντας τις γαρίδες και τη σάλτσα.