banner
banner
banner

Σπαγγέτι με αγκινάρες

Συνταγή

Σπαγγέτι με αγκινάρες
Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ή λαζάνια
4 αγκινάρες καθαρισμένες
2 λεμόνια
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασί λευκό ξηρό
⅓ φλ. ε.π. ελαιόλαδο
1 ½  φλ. τυρί κρέμα
1 φουσκωτή  κ.σ. κορνφλάουρ
3 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Κόβουμε τις αγκινάρες καθέτως στα τέσσερα και μετά κόβουμε κάθε κομμάτι στα δύο. Τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τις σοτάρουμε ανακατεύοντας 5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε 1 φλ. καυτό νερό, φέρνουμε το φαγητό σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνουν οι αγκινάρες και να μείνει το φαγητό με το λάδι του. Βγάζουμε στην άκρη τις αγκινάρες με τρυπητή κουτάλα και ρίχνουμε στη σάλτσα το τυρί κρέμα μαζί με το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πήξει η σάλτσα. Αν είναι πολύ πηχτή αραιώνουμε με λίγο νερό. Ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα τις αγκινάρες και τον άνηθο και ανακατεύουμε προσεκτικά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και σερβίρουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος