Follow us

“Σπαγγέτι” από κολοκυθάκια με σπανάκι και παρμεζάνα

“Σπαγγέτι” από κολοκυθάκια με σπανάκι και παρμεζάνα

Υλικά

Υλικά

200 γρ. φρέσκο σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε πλατιές λωρίδες

3 μέτρια κολοκυθάκια πολύ φρέσκα και σφιχτά

⅓ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένο

150 γρ. παρμεζάνα σε φλούδες

2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

⅓ φλ. φύλλα από φρέσκο δυόσμο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια.

Τα κόβουμε σε τρεις ή τέσσερις φέτες κατά μήκος (ανάλογα με το μέγεθός τους) και μετά τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες πάχους 3 χιλ..

Ζεματίζουμε τα κολοκυθάκια σε βραστό αλατισμένο νερό ίσα να τα σκεπάζει, για 4 λεπτά.

Κρατάμε 1 φλ.

από το νερό τους, τα στραγγίζουμε, τα μεταφέρουμε γρήγορα σε κρύο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.

Ζεματίζουμε για 1 λεπτό το σπανάκι και το στραγγίζουμε.

Μεταφέρουμε σε βαθουλή πιατέλα τα “σπαγγέτι” από τα κολοκύθια με το σπανάκι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο μέχρι να μαλακώσει ανακατεύοντας για 4-6 λεπτά.

Προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει κάπως το τυρί, ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό που κρατήσαμε από τα κολοκύθια (ίσως να μην χρειαστεί όλο) ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε μια σχετικά πηχτή σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα “σπαγγέτι” κολοκυθιού με το σπανάκι, ανακατεύουμε απαλά, ρίχνουμε τον φρέσκο δυόσμο και το ξύσμα του λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

A.T.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.