Υλικά
6 πλατιά φύλλα σπανάκι ζεματισμένοΥλικά για 6 άτομα
1 φλιτζάνι ρύζι ατμού
100 γρ. μπακαλιάρος μαριναρισμένος σε όξινο λαδολέμονο
Ξίδι για sushi
Σουμάκι
Περίπου 300 ml νερό
1 φλιτζάνι σπανακόρυζο
Σάλτσα σούσι
Μία ντομάτα ξεφλουδισμένη και κομμένη σε μικρά καρέ
Κόλιαντρο λεπτοκομμένο
Σησαμέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Καραμελωμένο ginger
1 τζίντζερ κομμένο σε λεπτές φετούλες σε συμπυκνωμένο σιρόπι
Εκτέλεση
Εφαρμόζουμε την τεχνική τυλίγματος ρολού σούσι,* τοποθετώντας σε στρώση το σπανάκι και, με τη σειρά, το ρύζι ατμού, το σουμάκι (μπαχαρικό), το σπανακόρυζο και στη μέση το ψάρι.
Σερβίρουμε τοποθετώντας πάνω στα ρολάκια μια φέτα
καραμελωμένο τζίντζερ.
*Τύλιγμα σούσι
Στρώνετε πρώτα το σπανάκι επάνω σε bamboo mat (σαν σουπλά από μπαμπού) και τοποθετείτε μια λεπτή στρώση σπανακόρυζο (μισή χούφτα περίπου).
Στη μέση του ρυζιού, τοποθετείτε τη γέμιση.
Τυλίγετε το bamboo mat, πιέζοντάς το με τους αντίχειρες, ενώ οι δείκτες και οι μέσοι συγκρατούν τα υλικά της γέμισης στη θέση τους.
Η κοντινή σας άκρη του bamboo mat θα πρέπει να ακουμπήσει εκεί όπου τελειώνει το ρύζι.
Πιέζετε ώστε το bamboo mat να γίνει ένα μακρύ παραλληλόγραμμο, με τετραγωνισμένες πλευρές.
Τέλος, κόβετε σε οκτώ φέτες, φροντίζοντας να βρέχετε το μαχαίρι ενδιάμεσα για να μην κολλάει.