Follow us

Σουσάμι άνοιξε

Αυτή η χαρακτηριστική νοστιμάδα που έχουν πάρα πολλά από τα κινέζικα και γιαπωνέζικα φαγητά έχει το γευστικό χρώμα του σησαμέλαιου. Η ελαφρά καπνιστή γήινη γεύση του, φουλ του umami, φορτώνει το φαγητό με ιδιαιτερότητα.

Σουσάμι άνοιξε

Στην Ελλάδα το χρησιμοποιούσαν παλιότερα στη Μακεδονία, αλλά σιγά σιγά η χρήση του ατόνησε μπροστά στο ελαιόλαδο. Πριν από λίγα χρόνια, βέβαια, επέστρεψε δίνοντας ωραιότατο άρωμα στις σαλάτες μας. Το umami του σουσαμιού, πάντως, το χαιρόμαστε και από την Καθαρά Δευτέρα και μετά, καθώς το ρίχνουμε στο χαλβά (προσωπικώς, τον τρώω όλο το χρόνο). Υπάρχει, φυσικά, και ο ίδιος ο σπόρος του σουσαμιού που δίνει μια σχεδόν εξωτική τραγανότητα πασπαλισμένος σε σαλάτες και φαγητά. Δ.Α.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;