Follow us

Σουπιές ψητές με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Σουπιές ψητές με πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά

Yλικά για 4-6 άτομα

600 γρ. σουπιές

1 κ. ώριμες ντομάτες (ή 1 1/2 κουτί ντοματίνια στο χυμό τους)

2 κ.σ. τοματοπελτέ

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

2 καυτερές πιπερίτσες ή 1 κ.γ. μπούκοβο

1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

20 γρ. αλεύρι

30 ml ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. ρίγανη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: ζεματάμε τις ντομάτες και τις ξεφλουδίζουμε, κατόπιν τις κόβουμε στα 4, αφαιρούμε τους σπόρους.

Σχίζουμε τις πιπερίτσες στη μέση και αφαιρούμε σπόρους και λευκές μεμβράνες.

Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε το κρεμμύδι για 3'.

Προσθέτουμε το σκόρδο και τον πελτέ και αφήνουμε να καραμελώσει μερικά λεπτά, ανακατεύοντας.

Ρίχνουμε σαν βροχή το αλεύρι και ψήνουμε μαζί για 1', κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές (ή το μπούκοβο), τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει 30'.

Αν θέλουμε, την περνάμε από το μπλέντερ για να γίνει λεία.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές, χωρίζουμε τα πόδια από το σώμα.

Κόβουμε το σώμα σε τρίγωνα κομμάτια (αν είναι μικρές το ανοίγουμε απλώς) και τα χαράζουμε σταυρωτά με ένα μαχαίρι (όχι βαθιά).

Τις λαδώνουμε, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε τηγάνι-γριλιέρα που έχει κάψει καλά.

Το ψήσιμο δεν πρέπει να πάρει πάνω από 1' από κάθε πλευρά, αν θέλουμε να μείνει ζουμερό, μαλακό και ζωντανό το θαλασσινό.

Σερβίρουμε σε πιατέλα, όπου έχουμε στρώσει τη σάλτσα.

Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.