banner
banner
banner

Σουπιές με σέσκουλα, ντομάτα και σταφίδες

Συνταγή

Σουπιές με σέσκουλα, ντομάτα και σταφίδες
Υλικά

1 κ. σουπιές
1 ½  κ. σέσκουλα
1 φλ. φρέσκος χυμός ντομάτας
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
½ φλ. μαύρη σταφίδα
¾ φλ.  ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τις σουπιές  από το ζελατινώδες κόκκαλο, την πέτσα και το μελάνι (το φυλάμε στην κατάψυξη για να φτιάξουμε κάποια άλλη στιγμή πιλάφι με μελάνι). Κόβουμε το σώμα σε λωρίδες πλάτους 2 εκ. και τα πλοκάμια στα δύο ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος και αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σέσκουλα. Τα κόβουμε σε κομμάτια μήκους 5 εκ. και τα βράζουμε σε ζεματιστό αλατισμένο νερό για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε, κρατάμε 2 φλ. από το ζουμί τους, τα ρίχνουμε σε παγωμένο νερό και τα στραγγίζουμε πάλι.  Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε τις σουπιές και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε το ζουμί από τα σέσκουλα και μόλις πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε 30 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας, αλατίζουμε, ρίχνουμε πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι σουπιές και να έχει μείνει το φαγητό με το λάδι του. Σβήνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε τα σέσκουλα, τις σταφίδες και το λεμόνι, ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλάτι, το πιπέρι και το λεμόνι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό επάνω στην εστία για 5  λεπτά. Σερβίρουμε με επιπλέον λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αν θέλουμε.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος