banner
banner
banner

Σούπα σελινόριζας με κάστανα και πράσινο μήλο (του σεφ Γιάννη Λουκάκου)

Συνταγή

Σούπα σελινόριζας με κάστανα και πράσινο μήλο (του σεφ Γιάννη Λουκάκου)
Υλικά για 4 μερίδες

Για τη σούπα
200 γρ. σελινόριζα, καρέ
200 γρ. γάλα
240 γρ. νερό
60 γρ. κάστανο, προβρασμένο
55 γρ. πράσινο μήλο, σε φέτες
30 γρ. κάστανο προβρασμένο, σε φλέικς
12 γρ. μέλι καστανιάς
50 γρ. πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
2 γρ. προσούτο τραγανό
αλάτι


Για το πράσινο μήλο σέλερι μιξ
200 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο μπρουνουάζ
6 γρ. σέλερι, κομμένο μπουνουάζ
1,5 γρ. χυμός λεμόνι
0,60 γρ. ξύσμα λεμόνι

banner
Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μήλο, φέρνουμε σε βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει πολύ καλά η σελινόριζα. Προσθέτουμε το μήλο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα. Βάζουμε το μείγμα στο μπλέντερ και αλέθουμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι, αν χρειάζεται. Περνάμε από πολύ λεπτή σήτα, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με τα φλέικς κάστανου, το μιξ από μήλο και σέλερυ, το προσούτο, και το μέλι καστανιάς.


Για το πράσινο μήλο σέλερυ μιξ
Φτιάχνουμε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό και τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί πολύ καλά η ζάχαρη και κρυώνουμε. Τοποθετούμε το μήλο μέσα στο κρύο σιρόπι και αφήνουμε να μαριναριστεί για 30 λεπτά. Αφαιρούμε από το σιρόπι και τοποθετούμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.


 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος