Σούπα με ζυγούρι, ξινόχοντρο, λάχανο και πράσο αυγολέμονο (του Μανώλη Παπουτσάκη)

Συνταγή

Σούπα με ζυγούρι, ξινόχοντρο, λάχανο και πράσο αυγολέμονο (του Μανώλη Παπουτσάκη)
Υλικά

2 κιλά ζυγούρι (χεράκι και πλευρά)
4 λίτρα νερό
2 πράσα
½ μικρό άσπρο λάχανο
100 γρ. ξινόχοντρος Κρήτης
Χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
1 κουταλιά πρόβειο βούτυρο
2 κρόκοι αυγού
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το νερό και ξεκινάμε τον βρασμό. Ξαφρίζουμε την πρώτη μισή ώρα και έπειτα συνεχίζουμε τον βρασμό σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1,5 ώρα με ανοιχτό καπάκι. Αφαιρούμε το κρέας από τα κόκαλα και το τοποθετούμε ξανά στον ζωμό.

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο πρόβειο βούτυρο το λάχανο ψιλοκομμένο και το πράσο σε ροδέλες. Προσθέτουμε και αυτά μαζί με τον ξινόχοντρο στον ζωμό με το κρέας και βράζουμε για ακόμα 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τους δύο κρόκους αυγού με το
λεμόνι και προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις έρθει σε καυτή θερμοκρασία το αυγολέμονο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο ακόμα φρέσκο λεμόνι (προαιρετικά).


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος