Υλικά
2 κιλά ζυγούρι (χεράκι και πλευρά)Υλικά
4 λίτρα νερό
2 πράσα
½ μικρό άσπρο λάχανο
100 γρ. ξινόχοντρος Κρήτης
Χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια
1 κουταλιά πρόβειο βούτυρο
2 κρόκοι αυγού
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το νερό και ξεκινάμε τον βρασμό.
Ξαφρίζουμε την πρώτη μισή ώρα και έπειτα συνεχίζουμε τον βρασμό σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1,5 ώρα με ανοιχτό καπάκι.
Αφαιρούμε το κρέας από τα κόκαλα και το τοποθετούμε ξανά στον ζωμό.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο πρόβειο βούτυρο το λάχανο ψιλοκομμένο και το πράσο σε ροδέλες.
Προσθέτουμε και αυτά μαζί με τον ξινόχοντρο στον ζωμό με το κρέας και βράζουμε για ακόμα 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Χτυπάμε τους δύο κρόκους αυγού με τολεμόνι και προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις έρθει σε καυτή θερμοκρασία το αυγολέμονο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο ακόμα φρέσκο λεμόνι (προαιρετικά).