Follow us

Σούπα με ζυγούρι, ξινόχοντρο, λάχανο και πράσο αυγολέμονο (του Μανώλη Παπουτσάκη)

Σούπα με ζυγούρι, ξινόχοντρο, λάχανο και πράσο αυγολέμονο (του Μανώλη Παπουτσάκη)

Υλικά

Υλικά

2 κιλά ζυγούρι (χεράκι και πλευρά)

4 λίτρα νερό

2 πράσα

½ μικρό άσπρο λάχανο

100 γρ. ξινόχοντρος Κρήτης

Χυμός από 2 ζουμερά λεμόνια

1 κουταλιά πρόβειο βούτυρο

2 κρόκοι αυγού

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρέας με το νερό και ξεκινάμε τον βρασμό.

Ξαφρίζουμε την πρώτη μισή ώρα και έπειτα συνεχίζουμε τον βρασμό σε χαμηλή φωτιά για ακόμα 1,5 ώρα με ανοιχτό καπάκι.

Αφαιρούμε το κρέας από τα κόκαλα και το τοποθετούμε ξανά στον ζωμό.Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο πρόβειο βούτυρο το λάχανο ψιλοκομμένο και το πράσο σε ροδέλες.

Προσθέτουμε και αυτά μαζί με τον ξινόχοντρο στον ζωμό με το κρέας και βράζουμε για ακόμα 40 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Χτυπάμε τους δύο κρόκους αυγού με τολεμόνι και προσθέτουμε σταδιακά ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς.

Μόλις έρθει σε καυτή θερμοκρασία το αυγολέμονο, το προσθέτουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε προσεκτικά.

Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με λίγο ακόμα φρέσκο λεμόνι (προαιρετικά).

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι