banner
banner
banner

Σούπα με σελινόριζα και τρούφα

Συνταγή

Σούπα με σελινόριζα και τρούφα
Υλικά

1 κ. σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη κυβάκια (καθαρό βάρος)
200 γρ. πατάτα καθαρισμένη και κομμένη κυβάκια (καθαρό βάρος)
3 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
2 ξερά φύλλα δάφνης
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μέτριες σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 lt δυνατός ζωμός λαχανικών
100 ml κρέμα γάλακτος ή φυτική κρέμα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
Για το σερβίρισμα
στραγγιστό γιαούρτι ή
50 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροκομμένα

banner
Εκτέλεση

Δένουμε μαζί τα κλωνάρια του θυμαριού και τα φύλλα της δάφνης με ένα λευκό βαμβακερό σπάγκο. Ζεσταίνουμε το βούτυρο ή το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα, γύρω στα 10 λεπτά. Προσθέτουμε τη σελινόριζα και την πατάτα, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τον ζωμό και το μπουκετάκι με το θυμάρι και τη δάφνη. Μαγειρεύουμε για μισή ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν τελείως τα λαχανικά. Αφαιρούμε τα βότανα και δοκιμάζουμε το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ή την φυτική κρέμα (αν θέλουμε ένα vegan πιάτο) και λιώνουμε με το ραβδομπλέντερ. Μοιράζουμε τη σούπα καυτή στα πιάτα και ρίχνουμε στην επιφάνεια μια κουταλιά γιαούρτι. Ξύνουμε επάνω λίγη τρούφα. Αν θέλουμε ένα vegan πιάτο, παραλείπουμε το γιαούρτι και πασπαλίζουμε με τα φουντούκια.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος