Υλικά
3 μέτρια μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμέναΥλικά
3 μεγάλα παστινάκια* καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 μέτριο μεγάλο κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. γκαράμ μασάλα ή κάρι
1 lt ζωμός λαχανικών
150 ml κρέμα καρύδας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλερι σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα μήλα, τις πατάτες, το παστινάκι και το γκαράμ μασάλα ή το κάρυ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών καυτό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας πού και πού.
Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει η σούπα όσο θέλουμε.
Σερβίρουμε αμέσως.
*Το παστινάκι μοιάζει με χοντρό, άσπρο, καρότο και βρίσκεται σε ενημερωμένα μπακάλικα.
Α.Τ.