banner
banner
banner

Σούπα με μήλα, παστινάκι και γάλα καρύδας

Συνταγή

Σούπα με μήλα, παστινάκι και γάλα καρύδας
Υλικά

3 μέτρια μήλα καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
3 μεγάλα παστινάκια* καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1 μέτριο μεγάλο κλωνάρι σέλερι καθαρισμένο από τις ίνες και κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.σ. γκαράμ μασάλα ή κάρι
1 lt ζωμός λαχανικών
150  ml κρέμα καρύδας
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Σε αντικολλητική κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το σέλερι σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας συχνά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μήλα, τις πατάτες, το παστινάκι και το γκαράμ μασάλα ή το κάρυ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε τον ζωμό των λαχανικών καυτό και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα, ανακατεύοντας πού και πού. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να πήξει η σούπα όσο θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως.


*Το παστινάκι μοιάζει με χοντρό, άσπρο, καρότο και βρίσκεται σε ενημερωμένα μπακάλικα.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος