Follow us

Σούπα με κριθάρι, ντομάτα, πατάτες και καρότα

Σούπα με κριθάρι, ντομάτα, πατάτες και καρότα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλ. κριθάρι περλέ

2 μέτρια καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια

1 πράσο ψιλοκομμένο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι

1 φλ. χυμός ντομάτας

ε.π. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.

Σκεπάζουμε με 1 lt καυτό νερό και ρίχνουμε το κριθάρι, Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο.

Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει το φαγητό.

Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αφήνουμε να μείνει σκεπασμένη η κατσαρόλα για 10 λεπτά και σερβίρουμε με καπνιστή πάπρικα.

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με γιαούρτι.Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.