banner
banner

Σούπα με κριθάρι, ντομάτα, πατάτες και καρότα

Συνταγή

Σούπα με κριθάρι, ντομάτα, πατάτες και καρότα
Υλικά (για 4 άτομα)

½ φλ. κριθάρι περλέ
2 μέτρια καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 πράσο ψιλοκομμένο
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 μεγάλα κλωνάρια σέλερι
1 φλ. χυμός ντομάτας
ε.π. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα και το πράσο μέχρι να μαλακώσουν, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. Σκεπάζουμε με 1 lt καυτό νερό και ρίχνουμε το κριθάρι, Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας και αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσει το φαγητό. Διορθώνουμε το αλάτι και το πιπέρι, αφήνουμε να μείνει σκεπασμένη η κατσαρόλα για 10 λεπτά και σερβίρουμε με καπνιστή πάπρικα. Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό με γιαούρτι.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος