banner
banner
banner

Σούπα με κολοκύθα και τυρί

Συνταγή

Σούπα με κολοκύθα και τυρί
Υλικά για 6 άτομα

800 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα
4 πατάτες
150 γρ. μετσοβόνε ή άλλο καπνιστό τυρί
250 ml κρέμα γάλακτος
30 γρ. φρέσκο βούτυρο
μερικά φυλλαράκια ξερού φασκόμηλου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγη καυτερή πάπρικα, προαιρετικά

banner
Παρασκευή

Κόβουμε την καθαρισμένη κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους. Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λυώσει και σωτάρουμε κολοκύθα και πατάτες για 4'-5', ανακατεύοντας. Καλύπτουμε τα κομμάτια με νερό, βάζουμε το φασκόμηλο και αλατίζουμε. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει τελείως η κολοκύθα. Κόβουμε το έμμενταλ σε πολύ μικρά κυβάκια. Χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε στη σούπα την κρέμα γάλακτος. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να τρεμουλιάζει, για 2' περίπου και αποσύρουμε από τη φωτιά. Μοιράζουμε τα κυβάκια του τυριού στα πιάτα και βάζουμε από πάνω τη σούπα. Ρίχνουμε μ΄ένα κουταλάκι λίγη κρέμα και σχηματίζουμε κάτι σαν κύκλο. Πασπαλίζουμε γύρω το πιάτο με την πάπρικα και σερβίρουμε αμέσως.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος