banner
banner
banner

Σούπα με κάστανο, άγρια μανιτάρια, Βινσάντο, σιρόπι πικρής σοκολάτας με γλυκά μπαχαρικά και καπουτσίνο μαστίχας (του σεφ Νίκου Πουλιάση)

Συνταγή

Σούπα με κάστανο, άγρια μανιτάρια, Βινσάντο, σιρόπι πικρής σοκολάτας με γλυκά μπαχαρικά και καπουτσίνο μαστίχας (του σεφ Νίκου Πουλιάση)
Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη σούπα:
250 γρ. κάστανα αποφλοιωμένα και βρασμένα
1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι
½ φλ. τσαγιού Βινσάντο (ή Μαυροδάφνη)
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. τσαγ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


Για το σιρόπι σοκολάτας:
60γρ. κουβερτούρα
60 ml γάλα
μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, μπαχάρι
Για το καπουτσίνο μαστίχας:
100 ml κρέμα γάλακτος
3 κουτ. σούπας μαστιχόνερο ή 1 σταγόνα μαστιχέλαιο

banner
Εκτέλεση

Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα κάστανα και τα μανιτάρια, αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει και τα έχουμε μουλιάσει για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με νερό και αφήνουμε να βράσει το μείγμα για 10’. Περνάμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, ώστε να πάρουμε μια βελουτέ σούπα.
Συνεχίζουμε με το σιρόπι: βράζουμε το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα σε φλέικς. Προσθέτουμε τα γλυκά μπαχαρικά, ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα γίνει ομοιογενές και ρευστό.
Για το καπουτσίνο μαστίχας, χτυπάμε την κρέμα (στο Multi) σε ελαφριά σαντιγύ και προσθέτουμε τη μαστίχα. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος