banner
banner

Σούπα με καλαμπόκι και γαρίδες

Συνταγή

Σούπα με καλαμπόκι και γαρίδες
Υλικά

600 γρ. καλαμπόκι βρασμένο
500 γρ. γαρίδες ελαφρά βρασμένες, καθαρισμένες
½ φλ. ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλ. πορτοκαλί πιπεριές ψιλοκομμένες
½ φλ. σέλερι ψικοκομμένο
4 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γλυκοπατάτα Νάξου κόκκινη ή 1 κανονική μεγάλη πατάτα (200 γρ. περίπου) ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κυβάκια
120 γρ. τυρί κρέμα
250 ml κρέμα γάλακτος
½ κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 σφηνάκι μπράντι
4-5 κ.σ. μαϊντανός ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή). Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, την πιπεριά, το σέλερι και την πατάτα για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, αλατίζουμε, προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει λίγο. Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. και περνάμε την υπόλοιπη από τη μουλινέτα δουλεύοντας μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Μεταφέρουμε τη σούπα πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τη σούπα που έχουμε κρατήσει στην άκρη, τις γαρίδες, το μπράντι, αλάτι και το πιπέρι καγιέν και μαγειρεύουμε 4-5 λεπτά. Σερβίρουμε τη σούπα πασπαλισμένη με τον μαϊντανό ή το σχοινόπρασο. 

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος