Follow us

Σούπα με φασόλια, πατάτες, λαχανικά και pesto

Σούπα με φασόλια, πατάτες, λαχανικά και pesto

Υλικά

Υλικά

250 γρ φασόλια ξερά άσπρα

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 ½  καρότο κομμένο σε ροδέλες

1 φλ. πράσο κομμένο σε ροδέλες

2 φλ. σέλερι (το κοτσάνι σε κύβους και τα φύλλα χοντροκομμένα)

200 γρ. πατάτες

1 φλ. ελαιόλαδο

1 βαζάκι σάλτσα pesto genovese

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα (αν θέλουμε)

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε από την προηγουμένη ημέρα τα ρεβίθια στο νερό.

Την επομένη ημέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε.

Τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά.

Τα βράζουμε σε 1 lt κρύο νερό γύρω στις 1 ώρα και 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το καρότο το πράσο και το σέλερι για 7 –8 λεπτά.

Προσθέτουμε τα φασόλια με το νερό τους και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε και τις πατάτες και αλατίζουμε. Αν χρειάζεται ρίχνουμε καυτό νερό –τα υλικά πρέπει να σκεπάζονται από υγρό.

Βράζουμε για 15' λεπτά ακόμα μέχρι να χυλώσει η σούπα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά να ξεκουραστεί.

Σερβίρουμε με 1 κ.γ.

σάλτσα pesto σε κάθε πιάτο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και, αν θέλουμε, τριμμένη παρμεζάνα.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.