Follow us

Σούπα με βερίκοκα, αρωματισμένη με λεβάντα

Και να θέλαμε να πιστεύουμε ακόμη στις δίαιτες-«άνοιξε σουσάμι», δεν μπορούμε, αφού το σώμα μας τις απορρίπτει εκ του αποτελέσματος. Αν υπάρχει κάποια συνταγή για να απαλλαγούμε από όλα όσα βαραίνουν το σώμα και τη διάθεση, αυτή είναι: γενναιοδωρία στην ποιότητα και τη γεύση, τσιγκουνιά στις άχαρες θερμίδες. Στο πνεύμα της εποχής, επιλέξαμε πιάτα όλο χάρη και ελαφράδα, που ετοιμάζονται μέχρι να πεις «βουτιά»…

Σούπα με βερίκοκα, αρωματισμένη με λεβάντα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

20 ώριμα βερίκοκα

20 φρέσκα αμύγδαλα (τσάγαλα)

2 κ.σ. φρέσκα λουλούδια λεβάντας

½ λουβί βανίλιας

2 κλαράκια φρέσκιας μέντας

2 κ.σ. σουμάδα

2 λεμόνια

80 γρ. ζάχαρη-άχνη

Παρασκευή

Πλένετε τα βερίκοκα και αφαιρείτε τα κουκούτσια τους.

Τα κόβετε στα τέσσερα και τα βάζετε σε ένα μπολ βαθύ.

Βάζετε σε μια κατσαρόλα 8 λίτρα νερό, το ½ λουβί της βανίλιας και τα 2 κλαράκια της μέντας, από τα οποία θα κρατήσετε 8 φύλλα.

Προσθέτετε τα μισά λουλούδια της λεβάντας, την άχνη και το χυμό των 2 λεμονιών.

Τα βάζετε να βράσουν για 5 λεπτά, με κλειστή την κατσαρόλα.

Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτετε τη σουμάδα και αφήνετε το μείγμα να «τραβήξει» για καμιά ώρα, σε θερμοκρασία δωματίου.



Ρίχνετε το σιρόπι, περνώντας το από λεπτό σουρωτήρι, πάνω από τα βερίκοκα και τα βάζετε να σταθούν, έτσι, στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Καθαρίζετε τα αμύγδαλα και την ώρα του σερβιρίσματος τα σκορπάτε στο μπολ, μαζί με τα υπόλοιπα λουλούδια της λεβάντας και τα φύλλα της μέντας, ψαλιδισμένα.

Τα τσάγαλα, που ίσως μπορείτε ακόμα να βρείτε στα δέντρα ή στην αγορά, η βανίλια, η μέντα και η λεβάντα, θα δώσουν στη σούπα αυτή μια πολύ ξεχωριστή γεύση και ένα υπέροχο άρωμα.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.