banner
banner
banner

Σούπα με αρακά

Συνταγή

Σούπα με αρακά
Υλικά

900 γρ. αρακά
1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
½  φλ. φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου
Χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ
150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
800 ml ζωμός λαχανικών
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τον αρακά, την πατάτα, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για μισή ώρα.  Κρατάμε ολόκληρα μερικά φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα με το χέρι και τα ανακατεύουμε με τον χυμό του λάιμ. Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. από τη σούπα. Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα του λάιμ και ζεσταίνουμε χωρίς ν’ αφήσουμε να πάρει βράση. Γαρνίρουμε μοιράζοντας στα πιάτα τον ολόκληρο αρακά που έχουμε κρατήσει και τα ολόκληρα φυλλαράκια της μέντας ή του δυόσμου και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος