Follow us

Σούπα με αρακά

Σούπα με αρακά

Υλικά

Υλικά

900 γρ. αρακά

1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

½  φλ. φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου

Χυμός και ξύσμα από ένα λάιμ

150 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά

800 ml ζωμός λαχανικών

3 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε καθιστή κατσαρόλα (πλατιά και χαμηλή) και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά τον αρακά, την πατάτα, τα κρεμμυδάκια και το σκόρδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για 7-10 λεπτά.

Προσθέτουμε τον ζωμό, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για μισή ώρα. Κρατάμε ολόκληρα μερικά φυλλαράκια μέντας ή δυόσμου, κόβουμε σε μικρά κομματάκια τα υπόλοιπα με το χέρι και τα ανακατεύουμε με τον χυμό του λάιμ.

Κρατάμε στην άκρη 1 φλ.

από τη σούπα.

Περνάμε τη σούπα στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ξύσμα του λάιμ και ζεσταίνουμε χωρίς ν’ αφήσουμε να πάρει βράση.

Γαρνίρουμε μοιράζοντας στα πιάτα τον ολόκληρο αρακά που έχουμε κρατήσει και τα ολόκληρα φυλλαράκια της μέντας ή του δυόσμου και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.