banner
banner
banner

Σούπα κολοκύθα με μέλι (του Μιχάλη Νουρνόγλου)

Συνταγή

Σούπα κολοκύθα με μέλι (του Μιχάλη Νουρνόγλου)
Υλικά για 6 άτομα

1 μέτρια κολοκύθα
1 πρέζα κανέλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ μέλι
2 φλιτζάνια ζωμό κότας
100γρ. τζίντζερ φρέσκο

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε τη κολοκύθα από τις ίνες και τα σπόρια. Την κόβουμε σε κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πασπαλίζουμε με την κανέλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να μαλακώσει η ψίχα. Αφήνουμε να κρυώσει, παίρνουμε τη ψίχα και την αφήνουμε στην άκρη. 
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να βράσει για 20΄. Προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.  Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ψίχα της κολοκύθας. Πολτοποιούμε με ένα μπίμερ και αλατοπιπερώνουμε. Τοποθετούμε στη φωτιά να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε ζεστή.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος