banner
banner
banner

Σούπα καρότου με τζίντζερ

Συνταγή

Σούπα καρότου με τζίντζερ
υλικά

900 γρ. καρότα 
6 φλ. τσ. ζωμό λαχανικών
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πράσα σε φετάκια (το λευκό τμήμα)
3 σκ.σκόρδο σε φετάκια
1/3 φλ.τσ. σέλερυ σε φετάκια
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
μισό πορτοκάλι, το χυμό
2 κ.σ. χυμό λάιμ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. κολοκυθόσπορο ελαφρά καβουρδισμένο (προαιρετικά)
αλάτι, πιπέρι

banner
παρασκευή

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και βάζουμε κρεμμύδι, πράσο, σέλερυ, σκόρδο και τζίντζερ. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να μαλακώσουν περ. 8'. Προσθέτουμε 1/2 κ.γ. αλάτι, τα καρότα σε φετάκια, τον ζωμό, το χυμό πορτοκαλιού και αφήνουμε τη σούπα να βράσει ξεσκέπαστη περίπου 20΄-25'. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την περνάμε από μπλέντερ, λίγη λίγη. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γιαούρτι και το χυμό λάιμ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Δοκιμάζουμε το αλάτι, ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με λίγο κολοκυθόσπορο από πάνω.

tips: είναι μιά σούπα με λίγες θερμίδες, ιδανική γιά δίαιτες, αλλά και κατάλληλη γιά κάθε τραπέζι. Μπορούμε ν' αντικαταστήσουμε το λάιμ με λεμόνι, να μειώσουμε το ελαιόλαδο, να προσθέσουμε λίγο ξύσμα πορτοκαλιού. Μπορούμε, ακόμα, να αυξήσουμε όποιο λαχανικό μας αρέσει, π.χ. το σέλερυ, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος