Υλικά
υλικά
600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυβάκια
4 μέτρια πράσα πλυμένα, σε φετάκια λεπτά
1,5 λ. νερό ή ζωμό κότας
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
ελάχιστο τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
αλάτι, φρσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα πράσα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5'-6'.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και κατόπιν τις πατάτες και τον ζωμό ή το νερό.
Ρίχνουμε αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες, περίπου 20΄-25'.
Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός, δοκιμάζουμε το αλάτι, ζεσταίνουμε ξανά και σερβίρουμε.