banner
banner
banner

Σούπα βελουτέ με πατάτες και πράσα

Συνταγή

Σούπα βελουτέ με πατάτες και πράσα
υλικά

600 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυβάκια
4 μέτρια πράσα πλυμένα, σε φετάκια λεπτά
1,5 λ. νερό ή ζωμό κότας
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι
ελάχιστο τσίλι σε σκόνη (προαιρετικά)
αλάτι, φρσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα πράσα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά για 5'-6'. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και κατόπιν τις πατάτες και τον ζωμό ή το νερό. Ρίχνουμε αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τελείως οι πατάτες, περίπου 20΄-25'. Αφαιρούμε τη δάφνη και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Πολτοποιούμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός, δοκιμάζουμε το αλάτι, ζεσταίνουμε ξανά και σερβίρουμε. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος