banner
banner
banner

Σούπα βελουτέ με κάστανα

Συνταγή

Σούπα βελουτέ με κάστανα
Υλικά για 6 άτομα

200 γρ. κάστανα και 3-4 για το γαρνίρισμα
1/2 λ. ζωμό κότας
200 ml κρέμα γάλακτος
1 μέτριο κρεμμύδι σε φετάκια
2 σκ. σκόρδο σε φετάκια
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Πλένουμε τα κάστανα, τα χαράζουμε και τα βάζουμε να βράσουν σε αλατισμένο νερό για 20' περίπου. Κατόπιν, αφαιρούμε εξωτερική και εσωτερική φλούδα. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε το κρεμμύδι. Όταν μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε τα κάστανα και το σκόρδο και τα γυρίζουμε με σπάτουλα 1'-2'. Ρίχνουμε τον ζωμό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά 15'-20'. Ενδιαμέσως δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο η σούπα και την περνάμε από το μπλέντερ. Την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και τη ζεσταίνουμε. Τη σερβίρουμε καυτή και γαρνίρουμε κάθε πιάτο με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή μυρώνι και λίγα θρυμματισμένα κάστανα, ψητά ή βραστά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος