Follow us

Σούπα βελουτέ με φινόκιο και φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Σούπα βελουτέ με φινόκιο και φρέσκο κατσικίσιο τυρί

Υλικά

Υλικά

4 μαραθόριζες (φινόκιο)

250-300 γρ. φρέσκο κατσικίσιο τυρί

2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες κι άκοπες

300 ml κρέμα γάλακτος (με χαμηλά λιπαρά)

300 ml πλήρες γάλα (αν θέλουμε και κατσικίσιο)

2 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι από το μύλο

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μαραθόριζες στα τέσσερα.

Κρατάμε χωριστά τα φυλλαράκια τους για το σερβίρισμα και τις βράζουμε στον ατμό για 25 λεπτά, μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου.

Κρατάμε το ένα φινόκιο ολόκληρο και κόβουμε τα άλλα τρία σε λεπτές φέτες.

Θρυμματίζουμε το κατσικίσιο τυρί σε ένα μπολ.

Ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα 2/3 του θρυμματισμένου τυριού σε μια κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να τα σιγοβράζουμε, χωρίς να κοχλάζουν πια, για 5 λεπτά ακόμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το σκόρδο και το φινόκιο που βράσαμε στον ατμό.

Ανακατεύουμε καλά και πολτοποιούμε το μείγμα είτε με το ηλεκτρικό γουδοχέρι, είτε στο μίξερ, μέχρι να πάρει μια βελούδινη υφή.

Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, σε μπολ και τη διακοσμούμε με τις φετούλες του φινόκιο και μερικά από τα φυλλαράκια του και το υπόλοιπο τυρί.

Θ.Τ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.