banner
banner
banner

Σούπα βελουτέ με φασόλια και κρεμμύδια

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2023

Υλικά για 6-8 άτομα
Υλικά για 6-8 άτομα

500 γρ. φασόλια μουσκεμένα όλη τη νύχτα
400 γρ. κρεμμύδια
5 σκ. σκόρδου
1,7 λίτρα ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο (περ. 2 κ.σ. φυλλαράκια)
1 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Παρασκευή

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια στο μούλτι και κόβουμε στη μέση τα σκόρδα. Ζεσταίνουμε 30 ml ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα και μαραίνουμε το κρεμμύδι, σε χαμηλή φωτιά για 3', ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το κλαδάκι του δεντρολίβανου και συνεχίζουμε άλλα 7'-8'. Στραγγίζουμε τα φασόλια και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο και τον ζωμό. Μόλις πάρουν βράση σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 1 1/2 -2 ώρες. Δεν προσθέτουμε αλάτι στην αρχή, αλλά μόνον όταν έχουν μαλακώσει αρκετά τα φασόλια. Όταν γίνουν απομακρύνουμε το κλαδάκι του δεντρολίβανου και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περνάμε τη χλιαρή σούπα από το μπλέντερ μέχρι να γίνει κρέμα. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι. Σερβίρουμε στα πιάτα και ρίχνουμε επάνω από μια κουταλιά εκλεκτό αγουρέλαιο. Βάζουμε σε μπολ μερικά κρουτόν για όποιον θέλει.



Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος