banner
banner
banner

Σούπα βελουτέ κολοκύθας με κάστανα

Συνταγή

Σούπα βελουτέ κολοκύθας με κάστανα

500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη
500 γρ. κάστανα βρασμένα, καθαρισμένα (ή έτοιμα, βρασμένα ολόκληρα)
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκ. σκόρδο
1 λ. ζωμό κότας (σπιτικό ή από κύβο-ζελέ)
1 μανταρίνι, το ξύσμα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. βούτυρο
1 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγύ, για το γαρνίρισμα
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και κόβουμε τη σάρκα σε μέτριους κύβους. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε φέτες. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και ροδίζουμε τους κύβους της κολοκύθας. Προσθέτουμε το βούτυρο, το κρεμμύδι, το σκόρδο σε φετάκια και τα σωτάρουμε μαζί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε ζωμό μέχρι να σκεπάσει τα λαχανικά κατά ένα δάχτυλο και βράζουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 15'. Προσθέτουμε τα κάστανα, αλάτι, το ξύσμα και αν χρειάζεται λίγο νερό. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως η κολοκύθα (γύρω στα 10'). Περνάμε, στη συνέχεια, τη σούπα από το μλέντερ. Δοκιμάζουμε το αλάτι και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε, μαζί με πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Σερβίρουμε τη σούπα καυτή, προσθέτοντας την τελευταία στιγμή μια κ.σ. κρέμα σαντιγύ στο κέντρο κάθε πιάτου και πασπαλίζοντας με μαϊντανό.
Σημ. η σαντιγύ μπορεί να αντικατασταθεί με γιαούρτι στραγγιστό, που έχετε προηγουμένως χτυπήσει με πιρούνι για ν'  αφρατέψει.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος