banner
banner
banner

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι με κάρι

Συνταγή

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι με κάρι
υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι
300 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών
300 ml γάλα 
800 ml ζωμό κότας ή λαχανικών
2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
1-2 κ.γ. κάρι (mild ή medium, ανάλογα με την προτίμηση)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
κρουτόν (κυβάκια ψωμιού τηγανισμένα τραγανά σε βούτυρο)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
παρασκευή

Χωρίζουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι, κόβουμε σε κύβους το τρυφερό κοτσάνι και τα πλένουμε. Αφήνουμε να στραγγίξουν  καλά σε τρυπητό. Σε πλατειά κατσαρόλα λυώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε για λίγα λεπτά το κουνουπίδι μαζί με το κάρι. Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα, αλατίζουμε και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 35' περίπου, ανακατεύοντας συχνά. Ενδιαμέσως δοκιμάζουμε αν θέλουμε περισσότερο κάρι. Στο τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε 2' ακόμα, ανακατεύοντας. Οταν μισοκρυώσει περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από το μπλέντερ. Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα. Πριν το σερβίρισμα τη ζεσταίνουμε. Σε κάθε πιάτο βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό. Τα κρουτόν τα σερβίρουμε στο πλάι, σε μπολ. 


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος