Follow us

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι με κάρι

Σούπα βελουτέ από κουνουπίδι με κάρι

Υλικά

υλικά

1 μεγάλο κουνουπίδι

300 ml κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών

300 ml γάλα 

800 ml ζωμό κότας ή λαχανικών

2 κ.σ. βούτυρο φρέσκο

1-2 κ.γ. κάρι (mild ή medium, ανάλογα με την προτίμηση)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

κρουτόν (κυβάκια ψωμιού τηγανισμένα τραγανά σε βούτυρο)

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Χωρίζουμε σε μπουκετάκια το κουνουπίδι, κόβουμε σε κύβους το τρυφερό κοτσάνι και τα πλένουμε.

Αφήνουμε να στραγγίξουν καλά σε τρυπητό.

Σε πλατειά κατσαρόλα λυώνουμε το βούτυρο και σωτάρουμε για λίγα λεπτά το κουνουπίδι μαζί με το κάρι.

Προσθέτουμε το ζωμό και το γάλα, αλατίζουμε και σκεπάζουμε.

Σιγοβράζουμε για 35' περίπου, ανακατεύοντας συχνά.

Ενδιαμέσως δοκιμάζουμε αν θέλουμε περισσότερο κάρι.

Στο τέλος προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος και βράζουμε 2' ακόμα, ανακατεύοντας.

Οταν μισοκρυώσει περνάμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας από το μπλέντερ.

Ξαναβάζουμε τη σούπα στην κατσαρόλα.

Πριν το σερβίρισμα τη ζεσταίνουμε.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε λίγο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και μαϊντανό.

Τα κρουτόν τα σερβίρουμε στο πλάι, σε μπολ.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.