Follow us

Σούπα από σπαράγγια

Σούπα από σπαράγγια

Υλικά

υλικά

450 γρ. πράσινα σπαράγγια

450 ml ζωμό κότας

125 ml λευκό κρασί (μοσχοφίλερο ή σοβινιόν)

50 ml κρέμα γάλακτος

3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 μέτριες πατάτες

3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. βούτυρο

1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι

αλάτι, πιπέρι λευκό

παρασκευή

Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια: κόβουμε τις κορυφές σε μήκος περ.

5 εκ.

και κρατάμε τις μισές χωριστά.

Αφαιρούμε και πετάμε τη σκληρή άκρη του κοτσανιού και ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο.

Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρές, λοξές φέτες.

Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τους μίσχους και τα κρεμμυδάκια για 3'.

Προσθέτουμε τις μισές κορυφές και σοτάρουμε ακόμα 2'.

Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να σιγοβράσουν 2', μετά προσθέτουμε το ζωμό.

Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να σιγοβράσουν μισοσκεπασμένα για 15'.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.

Λειώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και τις σοτάρουμε προσθέτοντας αλάτι, για 3'-4'.

Προσθέτουμε τις κορυφές των σπαραγγιών που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες, προσθέτοντας στο τέλος και το θυμάρι.Όταν είναι έτοιμη η σούπα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν' αφρίσει.

Μοιράζουμε στα πιάτα τη σούπα και ρίχνουμε στη μέση κάθε πιάτου μια κ.σ από το μείγμα πατάτας-σπαραγγιών.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.