banner
banner
banner

Σούπα από σπαράγγια

Συνταγή

Σούπα από σπαράγγια
υλικά

450 γρ. πράσινα σπαράγγια
450 ml ζωμό κότας
125 ml λευκό κρασί (μοσχοφίλερο ή σοβινιόν)
50 ml κρέμα γάλακτος
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μέτριες πατάτες
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. βούτυρο
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
αλάτι, πιπέρι λευκό

banner
παρασκευή

Ετοιμάζουμε τα σπαράγγια: κόβουμε τις κορυφές σε μήκος περ. 5 εκ. και κρατάμε τις μισές χωριστά. Αφαιρούμε και πετάμε τη σκληρή άκρη του κοτσανιού και ξεφλουδίζουμε το υπόλοιπο. Κόβουμε τα σπαράγγια σε μικρές, λοξές φέτες. Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε πρώτα τους μίσχους και τα κρεμμυδάκια για 3'. Προσθέτουμε τις μισές κορυφές και σοτάρουμε ακόμα 2'. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε να σιγοβράσουν 2', μετά προσθέτουμε το ζωμό. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μισοσκεπασμένα για 15'. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια. Λειώνουμε το βούτυρο σε μικρό τηγάνι και τις σοτάρουμε προσθέτοντας αλάτι, για 3'-4'. Προσθέτουμε τις κορυφές των σπαραγγιών που κρατήσαμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν οι πατάτες, προσθέτοντας στο τέλος και το θυμάρι.

Όταν είναι έτοιμη η σούπα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη χτυπάμε με το μίξερ χειρός μέχρι ν' αφρίσει. Μοιράζουμε στα πιάτα τη σούπα και ρίχνουμε στη μέση κάθε πιάτου μια κ.σ. από το μείγμα πατάτας-σπαραγγιών.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος