Follow us

Σουφλέ με μπρόκολο και παρμεζάνα

Σουφλέ με μπρόκολο και παρμεζάνα

Υλικά

υλικά

450 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια

500 ml γάλα

120 ml κρέμα γάλακτος

80 γρ. αλεύρι

50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)

3 αβγά και 3 ασπράδια αβγών

φλούδα από 1/2 λεμόνι

1 σκ. σκόρδου

ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Βάζουμε νερό με αλάτι σε κατσαρόλα και βράζουμε το μπρόκολο για 5' (από τη στιγμή του βρασμού).

Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.

Χωρίζουμε τα Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και το σκόρδο σε φετάκια.

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με τον αβγοδάρτη για 1'.

Κατόπιν προσθέτουμε εκτός φωτιάς τους 3 κρόκους αβγών, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τη φλούδα λεμονιού.

Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.

Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπρόκολο.

Αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με ελάχιστο αλάτι.

Την ενσωματώνουμε απαλά με κουτάλι στο μείγμα, σε 4-5 δόσεις.

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ (με ψηλά τοιχώματα) και ρίχνουμε το μείγμα.

Ψήνουμε το σουφλέ 40'-45' χωρίς να ανοίξουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου.

Οταν δούμε ότι έχει φουσκώσει πολύ κι έχει ξεροψηθεί από πάνω το βγάζουμε και το σερβίρουμε αμέσως.

Το σουφλέ θα πέσει ελαφρά καθώς θα βγει από το φούρνο, είναι φυσιολογικό.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.