Υλικά
υλικά
450 γρ. μπρόκολο, κομμένο σε μπουκετάκια
500 ml γάλα
120 ml κρέμα γάλακτος
80 γρ. αλεύρι
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι)
3 αβγά και 3 ασπράδια αβγών
φλούδα από 1/2 λεμόνι
1 σκ. σκόρδου
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Βάζουμε νερό με αλάτι σε κατσαρόλα και βράζουμε το μπρόκολο για 5' (από τη στιγμή του βρασμού).
Το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει.
Χωρίζουμε τα Σε μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το αλεύρι και το σκόρδο σε φετάκια.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε διαρκώς με τον αβγοδάρτη για 1'.
Κατόπιν προσθέτουμε εκτός φωτιάς τους 3 κρόκους αβγών, την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, αλάτι, πιπέρι και τη φλούδα λεμονιού.
Βράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πήξει το μείγμα.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μπρόκολο.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα 6 ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή με ελάχιστο αλάτι.
Την ενσωματώνουμε απαλά με κουτάλι στο μείγμα, σε 4-5 δόσεις.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για σουφλέ (με ψηλά τοιχώματα) και ρίχνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε το σουφλέ 40'-45' χωρίς να ανοίξουμε καθόλου την πόρτα του φούρνου.
Οταν δούμε ότι έχει φουσκώσει πολύ κι έχει ξεροψηθεί από πάνω το βγάζουμε και το σερβίρουμε αμέσως.
Το σουφλέ θα πέσει ελαφρά καθώς θα βγει από το φούρνο, είναι φυσιολογικό.