Follow us

Σουφλέ, με φιστίκια Αιγίνης (του Pierre Koffman)

Η εθνική κόσμου των σεφ δημιουργεί για τους αναγνώστες του «ΕΥ» ένα ουράνιο τόξο γεύσεων. Ακολουθήστε τα λαμπερά του «χρώματα» και πιστέψτε, με όλες τις αισθήσεις, σε ένα ευδαιμονικό 1997.

Σουφλέ, με φιστίκια Αιγίνης  (του Pierre Koffman)

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

100 ml γάλα

50 γρ. λιωμένα, ξεφλουδισμένα φιστίκια Αιγίνης

1 αυγό

1 κρόκος αυγού

50 γρ. ζάχαρη

40 γρ. αλεύρι

20 γρ. μαλακωμένο, φρέσκο βούτυρο

50 γρ. τριμμένη σοκολάτα

6 ασπράδια αυγών

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς.

Βράζουμε το γάλα μαζί με τα λιωμένα φιστίκια.

Χτυπάμε στο μίξερ το αυγό, τον κρόκο και τη μισή ζάχαρη, επί 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε το ζεστό γάλα στο μίγμα, μεταφέρουμε σε κατσαρολάκι και σιγοβράζουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς.

Μεταγγίζουμε το μίγμα σε μπολ, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το φυλάμε σε ζεστό μέρος.

Αλείφουμε εσωτερικά με βούτυρο 6 ατομικές φόρμες σουφλέ και καλύπτουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Χτυπάμε δυνατά τα ασπράδια των αυγών, ρίχνουμε την άλλη μισή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Αναδεύουμε ελαφρά το μίγμα του φιστικιού, προ¬σθέτουμε το 1/4 της μαρέγκας και ανακατεύουμε ζωηρά.

Προσθέτουμε εκ νέου στο μίγμα το μισό της υπόλοιπης μαρέγκας, ανακατεύοντας γρήγορα, με σπάτουλα, για να βεβαιωθούμε πως δεν υπάρχουν σβόλοι.

Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα.

Βάζουμε το μίγμα στις έτοιμες φόρμες και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά.

Επίσης...

Εύκολο Γλύκισµα µε Κοµµάτια Σοκολάτας

Η συνταγή για ένα εύκολο γλύκισμα με κομμάτια σοκολάτας.

Σοκολατένιο Υγρό Κέικ με Κεράσια

Μοιάζει με μπράουνι, αλλά είναι ακόμα πιο νόστιμο. Υγρή, βελούδινη υφή, έντονη γεύση σοκολάτας και κεράσι, που στο τελικό αποτέλεσμα θυμίζει μπλακ φόρεστ.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φραουλοσοκολατένιο Γλυκό στη Στιγμή

Το τοστ είναι αλμυρή αλλά και γλυκιά ευκολία. Παρέα με λίγη πραλίνα φουντουκιού, ένα φρουτένιο τοστ είναι η στιγμιαία απάντηση στην κάθε κρίση υπογλυκαιμίας.

Σοκολατένιος Κορμός με Κεράσια

Ο κλασικός κορμός της μαμάς αποκτά μια άλλη, ανανεωτική και δροσερή διάσταση αν του προσθέσεις τη χάρη των ώριμων ζουμερών κερασιών.

Σοκολατόπιτα µε Σιρόπι

Πώς θα φτιάξεις σοκολατόπιτα με σιρόπι.

Καρυδόπιτα µε Σοκολάτα

Η συνταγή για καρυδόπιτα με σοκολάτα.

Παγωμένος Κορμός με Φράουλες και Σοκολάτα

Ούτε παγωτό ούτε κρέμα, ένας παγωμένος κορμός είναι το ιδανικό γλυκό.

Μπλακ Φόρεστ στο Ποτήρι

Ένα δύσκολο και απαιτητικό γλυκό μπορεί να γίνει πανεύκολα και σε ελάχιστο χρόνο στο ποτήρι, με μικρές παραλλαγές αλλά με τη γεύση του κλασικού μπλακ φόρεστ.

Μους Λευκής Σοκολάτας με Τσουρέκι

Θα το λατρέψουν όσοι αγαπούν τη λευκή σοκολάτα. Η υφή της βοηθά να γίνει μια βελούδινη μους, που δένει ιδανικά με το τσουρέκι και τα αρώματα των μπαχαρικών.

Γλυκό με Μαρέγκες και Κρέμα Σοκολάτας - Καφέ με Τυρί Κρέμα

Μια εναλλακτική του τιραμισού, χάρη σε μια υπέροχη τυρένια κρέμα, που ταιριάζει πολύ με τη σοκολάτα.

Κρέμα, Σοκολάτα και Σαντιγί

Αφράτη κρέμα βανίλια, υγρή λιωμένη σοκολάτα και σαντιγί: μαγικός συνδυασμός, βελούδινος και κλασικός.

Μπάρες Ενέργειας με Μαύρη Σοκολάτα

Πώς θα φτιάξεις μπάρες ενέργειας με μαύρη σοκολάτα.