banner
banner
banner

Σουφλέ γαλοπούλας (από τη Γιώτης)

Συνταγή

Σουφλέ γαλοπούλας (από τη Γιώτης)
Υλικά

5 αυγά
500 ml (2½ φλιτζ. τσαγιού) γάλα
300 γρ. στήθος γαλοπούλας
1 φακελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
80 γρ. (4 κουτ. σούπας) βούτυρο ή μαργαρίνη
50 γρ. μπέικον σε φέτες
40 γρ. (8 κουτ. σούπας) κονιάκ
Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
2 κύβοι λαχανικών

banner
Εκτέλεση

Διαλύετε του κύβους σε βραστό νερό, προσθέτετε τη γαλοπούλα και την αφήνετε να βράσει. Τσιγαρίζετε το μπέικον. Ετοιμάζετε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού και προσθέτετε το τυρί, το μπέικον, τους κρόκους των αυγών, τα μπαχαρικά και το ποτό. Αφού ψηθεί η γαλοπούλα την αφήνετε να κρυώσει, την ψιλοκόβετε και την προσθέτετε στη μπεσαμέλ. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μια σφικτή μαρέγκα και την ανακατεύετε σιγά-σιγά με τη μπεσαμέλ. Αδειάζετε το μίγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα σουφλέ και ψήνετε σε δυνατά προθερμασμένο φούρνο στους 210°C για μισή ώρα περίπου.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος