Follow us

Σουβλάκια τόνου με κύμινο, λιαστή ντομάτα και μαραθόριζα

Σουβλάκια τόνου με κύμινο, λιαστή ντομάτα και μαραθόριζα

Υλικά

Υλικά (για 5 σουβλάκια)

500 γρ. φρέσκος τόνος σε φέτες

1 κοφτή κουταλιά κύμινο

3 κ.σ. ελαιόλαδο

10 λιαστές ντομάτες σε λάδι

2 μαραθόριζες (φινόκιο)

Αλάτι

Ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καλαμάκια να μουσκέψουν στο νερό.

Βγάζουμε το κόκαλο από τις φέτες του τόνου και τον κόβουμε σε κύβους.

Βάζουμε τα κομμάτια σε μπολ, τα αλατίζουμε, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το κύμινο και αφήνουμε το ψάρι στο ψυγείο να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε το φινόκιο από τα εξωτερικά σκληρά φύλλα και το κόβουμε σε φέτες.

Βγάζουμε τον τόνο από τη μαρινάτα και περνάμε εναλλάξ στο καλαμάκι μαραθόριζα, τόνο και λιαστή ντομάτα.

Ανάβουμε το γκριλ, στρώνουμε τη σχάρα με αλουμινόχαρτο αλειμμένο με λάδι, βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό και ψήνουμε τα σουβλάκια για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά.

Διατροφική αξιολόγηση
Θερμίδες 1.222 (συνολικά).
Σουβλάκια πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά οξέα.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:
Μελίνα Σ.

Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)

Διατροφική αξιολόγησηΘερμίδες 1.222 (συνολικά).Σουβλάκια πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καλά λιπαρά οξέα. Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:Μελίνα Σ. Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.