banner
banner
banner

Σουβλάκια με λουκάνικα και πατάτες

Συνταγή

Σουβλάκια με λουκάνικα και πατάτες
Υλικά

500 γρ. μοσχαρίσια λουκάνικα
500 γρ. baby πατάτες
3 κ.σ. μέλι 
4-5 κ.σ. μουστάρδα με ολόκληρους σπόρους σιναπιού
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κρέμα γάλακτος
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε 8-10 σουβλάκια μετρίου μεγέθους -αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα, τα μουσκεύουμε σε νερό για 30 λεπτά τουλάχιστον. Πλένουμε καλά τις πατατούλες και κρατάμε τη φλούδα. Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε τις πατατούλες σε τρία κομμάτια την κάθε μία και τα λουκάνικα σε μέτριες ροδέλες. Σε μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά το μέλι, τη μουστάρδα, την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε πιπέρι. Προσθέτουμε τις πατάτες και τις ανακατεύουμε να αλειφθούν καλά με το μείγμα.  Περνάμε στα σουβλάκια τα υλικά, ξεκινώντας και τελειώνοντας με πατάτα. Τοποθετούμε σε καυτή σχάρα και ψήνουμε για  7-10 λεπτά, γυρνώντας τα σουβλάκια 1-2 φορές, ώστε να ψηθούν από όλες τις μεριές. Τα σερβίρουμε αμέσως, πασπαλισμένα με τα κρεμμυδάκια.

Α. Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος