banner
banner
banner

Σουβλάκια με αρνί και δαμάσκηνα, γλασαρισμένα με Μαυροδάφνη

Συνταγή

Σουβλάκια με αρνί και δαμάσκηνα, γλασαρισμένα με Μαυροδάφνη
Υλικά

700 γρ. αρνίσια σπάλα σε κομμάτια 2,5 εκ.
Από μια πρέζα τριμμένο κόλιανδρο και κύμινο
2 κ.σ. λευκό ξύδι
½ φλ. ελαιόλαδο
20 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
2 φλ. γλυκό κρασί Μαυροδάφνη
1 κ.σ. μέλι
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
1 κ.σ. ξερός δυόσμος
Αλάτι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε από την προηγουμένη το κρέας με τα μπαχαρικά το ξύδι και το ελαιόλαδο στο ψυγείο να μαριναρισθεί. Βάζουμε τα δαμάσκηνα να μουσκέψουν στο 1 φλ. Μαυροδάφνη. Την επομένη, στραγγίζουμε το κρέας και τα δαμάσκηνα από τη μαρινάδα τους και περνάμε εναλλάξ σε ξύλινα σουβλάκια από τρία κομματάκια κρέας και δύο δαμάσκηνα. Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα σουβλάκια σε δυνατή φωτιά, γυρίζοντας από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με τη μαυροδάφνη και μόλις εξατμισθεί αλατίζουμε, ρίχνουμε ¾  φλ. καυτό νερό, το μέλι και το πιπέρι καγιέν, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά να μαλακώσει το κρέας και να γίνει η σάλτσα σαν σιρόπι. Βγάζουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με τον ξερό δυόσμο και σερβίρουμε.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος