banner
banner

Σουβλάκια με…απ' όλα!

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Σουβλάκια με…απ' όλα!

Φαντάζεστε κάτι πιο εύκολο και αγαπητό για τραπέζι από τα σουβλάκια; Μικρά και "μεγάλα" παιδιά ενθουσιάζονται και μόνο με τη λέξη! Το περασμένο σε καλαμάκια κρέας είναι ελκυστικό από μόνο του. Στα συν: εύκολη προετοιμασία, σχεδόν σίγουρο αποτέλεσμα -αν έχουμε καλή πρώτη ύλη και σωστό ψήσιμο. Γρήγορα δεν τα λες ακριβώς, γιατί συνήθως απαιτούν από 30' ως πολλές ώρες μαρινάρισμα για να πάρουν τις γεύσεις των μυρωδικών. Αλλά ψήνονται σε μερικά λεπτά. Όσο για το ψήσιμο, συνήθως αρκεί ένα καλό τηγάνι-ψηστιέρα με αυλάκια ή το γκριλ του φούρνου, χωρίς να παραβλέπουμε ότι το ιδανικό είναι τα κάρβουνα. Τι να προσέξουμε, για επιτυχημένα σουβλάκια: πολύ καλή πρώτη ύλη. Αρνίσιο, μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας πρέπει να είναι εγγυημένα και καλά σιτεμένα, ακόμα με λίγο λιπάκι αν θέλουμε έξτρα νοστιμιά. Το κοτόπουλο θα μας δώσει λιγότερο στεγνά σουβλάκια αν αποφύγουμε το στήθος και προσανατολιστούμε στα σκούρα κομμάτια. Το μαρινάρισμα προσθέτει αρώματα, μαλακώνει τα κρεατικά και κάνει τη διαφορά στη γεύση. Το ψήσιμο θα αναδείξει ή θα καταστρέψει το κρέας. Σε καμμιά περίπτωση δεν τα παραψήνουμε γιατί θα στεγνώσουν, θα σκληρύνουν και θα χάσουν τη γεύση τους. Σοβαρό ρόλο σ' αυτό παίζει και το μέγεθος των κύβων, που δεν πρέπει να είναι μικρό. Η παρεμβολή λαχανικών, κρεμμυδιού κλπ ανάμεσα, βοηθάει να μη στεγνώσουν και προσθέτει γεύση. Μπορείτε να παρουσιάσετε περισσότερα είδη σουβλάκια σ' ένα τραπέζι, με διαφορετικά μυρωδικά, μαρινάδες ή κρεατικά, δεν είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει. Πάρτε ιδέες και συμπληρώστε τις με το γούστο σας...

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος