Οταν μιλάμε για σουβλάκια και κεμπάπ (ό,τι ψήνεται σε σουβλάκι δηλαδή), δεν σκεφτόμαστε συνήθως την κουζίνα του σπιτιού μας. Η ακαταμάχητη γεύση των ανατολίτικων μπαχαρικών, τα μείγματα κιμά με τις μυστικές συνταγές, η γνώση των κρεάτων, το ψήσιμο στα κάρβουνα μοιάζουν απρόσιτα στο σπίτι. Οχι ακριβώς. Οι συνταγές υπάρχουν, οι περισσότερες προέρχονται από τη γειτονική μας χώρα και μπορείτε να πετύχετε γεύσεις αρκετά κοντά σε αυτό που θέλετε -αν εξαιρέσουμε τα κάρβουνα. Δεν λέμε ότι θα γίνουν ακριβώς όπως στο λιβανέζικο εστιατόριο, ούτε ότι το σπίτι θα μυρίσει ξαφνικά σαν το Μοναστηράκι, αλλά έχει ενδιαφέρον να δοκιμάσετε. Το αρνίσιο κρέας είναι βασικός συντελεστής επιτυχίας στις περισσότερες συνταγές, όπως βέβαια και τα σωστά μπαχαρικά. Το μείγμα ψιλοκομμένης ντομάτας, κρεμμυδιού, μαϊντανού με λίγο μπούκοβο είναι ιδανικό συνοδευτικό για όλα αυτά τα πιάτα. Μια βραδιά ανατολίτικων κεμπάπ ακούγεται πολύ δελεαστική πρόταση, φτάνει να μη μιλάμε για δίαιτα.