banner
banner

Σουβλάκια, κεμπάπ και ανατολίτικες μαρινάδες

Ντίνα Γκρουμούτη Ντίνα Γκρουμούτη Πέμπτη, 03 Οκτωβρίου 2013

Σουβλάκια, κεμπάπ και ανατολίτικες μαρινάδες

Οταν μιλάμε για σουβλάκια και κεμπάπ (ό,τι ψήνεται σε σουβλάκι δηλαδή), δεν σκεφτόμαστε συνήθως την κουζίνα του σπιτιού μας. Η ακαταμάχητη γεύση των ανατολίτικων μπαχαρικών, τα μείγματα κιμά με τις μυστικές συνταγές, η γνώση των κρεάτων, το ψήσιμο στα κάρβουνα μοιάζουν απρόσιτα στο σπίτι. Οχι ακριβώς. Οι συνταγές υπάρχουν, οι περισσότερες προέρχονται από τη γειτονική μας χώρα και μπορείτε να πετύχετε γεύσεις αρκετά κοντά σε αυτό που θέλετε -αν εξαιρέσουμε τα κάρβουνα. Δεν λέμε ότι θα γίνουν ακριβώς όπως στο λιβανέζικο εστιατόριο, ούτε ότι το σπίτι θα μυρίσει ξαφνικά σαν το Μοναστηράκι, αλλά έχει ενδιαφέρον να δοκιμάσετε. Το αρνίσιο κρέας είναι βασικός συντελεστής επιτυχίας στις περισσότερες συνταγές, όπως βέβαια και τα σωστά μπαχαρικά. Το μείγμα ψιλοκομμένης ντομάτας, κρεμμυδιού, μαϊντανού με λίγο μπούκοβο είναι ιδανικό συνοδευτικό για όλα αυτά τα πιάτα. Μια βραδιά ανατολίτικων κεμπάπ ακούγεται πολύ δελεαστική πρόταση, φτάνει να μη μιλάμε για δίαιτα.

banner


Συνταγές
Δείτε όλα τα συνταγογραφικά της ενότητας

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος