banner
banner

Σουβλάκια από κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι

Συνταγή

Σουβλάκια από κοτόπουλο μαριναρισμένο σε γιαούρτι
Υλικά

1300 κ. φιλέτο κοτόπουλο
Ντοματίνια
Για τη μαρινάδα
250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με πλήρη λιπαρά
½ φλ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμός λεμόνι
1 γερή πρέζα ρίγανη
1 κ.γ. κουρκουμάς
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
σουβλάκια

banner
Εκτέλεση

Αν χρησιμοποιήσουμε ξύλινα σουβλάκια τα βάζουμε σε νερό να μουσκέψουν. Κόβουμε το κρέας σε κύβους 2 εκ.. Βάζουμε σε μεγάλο γυάλινο ή πήλινο μπολ όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και τα αναμειγνύουμε προσεκτικά να ενωθούν τελείως. Προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά, να καλυφθεί παντού από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες. Στραγγίζουμε από τη μαρινάδα τα κομματάκια του κοτόπουλου και τα περνάμε στα σουβλάκια εναλλακτικά με τα ντοματίνια. Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρίζοντας τα σουβλάκια 2-3 φορές από κάθε πλευρά.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος