banner
banner
banner

Σουβλάκι με πίτα

Συνταγή

Σουβλάκι με πίτα
υλικά για 4 σουβλάκια

450 γρ. χοιρινές μπριζόλες λαιμού ή 5 έτοιμα χοιρινά σουβλάκια από τον κρεοπώλη
4 πίτες για σουβλάκι
2 μέτριες ντομάτες σφιχτές
1 κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανός
1 κ.γ. ρίγανη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
αλάτι, πάπρικα γλυκειά ή καυτερή
1/2 φλ.τσ. τζατζίκι (προαιρετικά)
καλαμάκια

banner
παρασκευή

Κόβουμε τις μπριζόλες σε ομοιόμορφους κύβους πάχους 2 -2 1/2 εκ. Σε βαθύ σκεύος χτυπάμε το λάδι με το λεμόνι, τη ρίγανη, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πιπέρι και πάπρικα και βάζουμε το κρέας να μαριναριστεί τουλάχιστον 30' (έως και 6 ώρες) σκεπασμένο. Βάζουμε τις φέτες του κρεμμυδιού σε ένα μπολ με νερό για 20' και κατόπιν τις στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Κόβουμε τις ντομάτες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν τα υγρά τους. Αφαιρούμε τα πολλά υγρά από το κρέας και περνάμε τα κομμάτια στα σουβλάκια. Λαδώνουμε ένα βαρύ τηγάνι με αυλάκια και ακουμπάμε επάνω τα σουβλάκια να ψηθούν σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα γυρίζουμε συχνά από όλες τις πλευρές, αλλά προσέχουμε να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο και τα κρατάμε σκεπασμένα. Ακουμπάμε στο ίδιο τηγάνι τις πίτες μια μια, ώστε να λαδωθούν ελαφρά με το λίπος που άφησε το κρέας και κατόπιν τις ψήνουμε για 2'-3' από κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας από ένα καλαμάκι στην κάθε πίτα, τοποθετούμε κατά μήκος μερικά φετάκια ντομάτας και κρεμμυδιού, λίγο μαϊντανό, αλάτι και, αν θέλουμε, λίγη πάπρικα. Προσθέτουμε μια γεμάτη κουταλιά τζατζίκι εφόσον μας αρέσει. Τυλίγουμε την πίτα σφιχτά και δένουμε το κάτω μέρος σε αλουμινόχαρτο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος